krabprijs

Excursie Borkum

Borkum_VO

Dag Waddeneiland!

Dag Waddeneiland! op het Duitse waddeneiland Borkum is een fantastische excursie met een echt ‘buitenland gevoel’.

In maar 50 minuten varen we met de veerboot vanaf de Groningse Eemshaven naar het Duitse Waddeneiland Borkum. Na aankomst rijden we met een gezellig treintje naar het stadje. Het dagprogramma bestaat uit een deel in het walvisvaarders-stadje en een deel op het strand.

De enthousiaste Natuurschoolgids is de hele dag bij de klas en begeleidt de activiteiten op zo’n manier dat elke leerling er plezier aan beleeft.

Een excursie/schoolreis bij de Natuurschool is een leuke dag waarbij leren en plezier hand in hand gaan. Vaak ontvangen wij alle 1e, 2e of 3e klassen. Soms op één dag, soms verspreid over verschillende dagen.

Een dag bij de Natuurschool is zeker ook een ‘social event’ om elkaar op een informele manier beter te leren kennen. Steeds meer scholen zien een excursie bij de Natuurschool dan ook als een prima introductie van het nieuwe schooljaar.

Voorafgaand aan de excursie ontvangt u een draaiboekje met alle benodigde informatie om van deze excursie een succes te maken.

krab-rood
Op het uitgestrekte strand van Borkum doen we de volgende activiteiten:

Korren

Met de hele klas vanaf het strand vissen met een groot sleepnet op o.a. kleine visjes, garnalen en krabbetjes. Uiteindelijk is dit weer voedsel voor de zeehonden die je al kunt zien liggen op de zandbank. Altijd weer een spannend avontuur, waarin de leerlingen zich goed kunnen uitleven! Bij elk zeedier vertelt de Natuurschoolgids een boeiend ‘weetje’. Na afloop gaat de hele vangst weer terug in zee.

Zeehondenexcursie

Vanaf het strand kan je de grote zeehondenkolonie al zien aan de overkant van de baai. Met de hele klas lopen we tot dicht bij de zeehonden en krijgen leerlingen een boeiende zeehondenles waarbij we deze mooie dieren door telescopen heel goed kunnen bekijken.

Deze activiteiten worden verzorgd voor klas 1, 2 en 3 (alle niveaus).

In het kleine, historische Stadje Borkum doen we de volgende activiteiten:

Walvissen

Tijdens de walvisquiz leer je meer over de walvissen van het noordelijk halfrond, hoe zij leven en over de walvisjacht waar Borkum rijk door geworden is.

Speurtocht

In kleine groepjes maken leerlingen zelfstandig een spannende speurtocht door het autoluwe, stadje Borkum waarbij zij van alles zien en leren over de rol die walvissen hebben gespeeld in de geschiedenis van het eiland Borkum.

Deze activiteiten worden verzorgd voor klas 1, 2 en 3 (alle niveaus).

Dag Waddeneiland! bestaat uit een dagdeel Strand, een dagdeel Stadje met tussen de middag een Pauze.

De leerlingen pauzeren op het strand en kunnen hier hun meegebrachte lunch nuttigen.
Ook kunt u vooraf via de Natuurschool een patatje, ijsje o.i.d. voor de hele groep bestellen, dat dan rond 17.00 wordt genuttigd. Het lunchbestelformulier vindt u in het draaiboekje dat u ontvangt nadat u gereserveerd heeft.
Het is leuk wanneer u van school wat voetballen en/of frisbees meeneemt.

Voor wie Klas 1 t/m 3
Waar/wanneer Borkum, van april t/m oktober
Groepsgrootte Maximaal 4 groepen op 1 dag (ca. 120 leerlingen)
Tijden Van 10:00 tot 19:00 (weer terug in de Eemshaven)