krabprijs

Excursie Lauwersoog

Dag Waddenzee!

Dag Waddenzee! in Lauwersoog is al bijna 30 jaar de topbestemming van de Natuurschool! Afhankelijk van hoog- en laagwater op de dag waarop u ons bezoekt kiezen wij drie activiteiten. Tijdens laagwater een mooie wadloopexcursie. Met hoogwater: vissen met een sleepnet vissen langs de dijk/ korren. Met hybienetten vissen op zoetwaterdiertjes in het Lauwersmeer. Steigervissen in de vissershaven, krabben vangen en meer!

De enthousiaste Natuurschoolgids is de hele dag bij de klas en begeleidt de activiteiten op zo’n manier dat elke leerling er plezier aan beleeft.

Een dag bij de Natuurschool is zeker ook een ‘social event’ waarbij leerlingen en docenten elkaar op een informele manier beter leren kennen. Steeds meer scholen zien een excursie bij de Natuurschool dan ook als een prima introductie van het nieuwe schooljaar in augustus/september.

VO-scholen kunnen gebruik maken van CJP. Wanneer u dit bij reservering aangeeft, maken wij voor u de weborder compleet. Zo kunt u uw CJP-budget inzetten voor een excursie bij de Natuurschool.

Voorafgaand aan de excursie ontvangt u een draaiboekje met alle benodigde informatie om van deze excursie een succes te maken.

Bekijk onze activiteiten en reserveer snel!

Download onze flyer


Artikel in Bio Nieuws

JA, ONZE SCHOOL WIL DEZE EXCURSIE!

Wat gaan we doen?

krab-rood

Korexcursie langs de dijk van de Waddenzee

Met de hele klas ga je vanaf de zeedijk vissen met een groot sleepnet op o.a. visjes, garnalen, krabben en kwallen. Omdat je van te voren nooit weet wat je gaat vangen is het altijd weer spannend.

Tijdens de nabespreking van de vangst is er extra aandacht voor het bouwplan en de levenswijze van de krab, de kwal en/of de garnaal. Na afloop gaat de hele vangst weer terug in zee.

Deze activiteit wordt verzorgd voor klas 1, 2 en 3 (alle niveaus).

garnaal-links

Zoetwatervissen in het Lauwersmeer

Met hybie-netten vissen in een ondiepe zij-arm van het Lauwersmeer op kevers, wantsen, garnalen, visjes en misschien wel een heuse paling!

Bij de vangstbespreking is er extra aandacht voor de bijzondere levenswijze van de stekelbaars en de paling. Na afloop gaat de hele vangst weer terug in het Lauwersmeer.

Deze activiteit wordt verzorgd voor klas 1, 2 en 3 (alle niveaus).

krab-rood

Steigervissen in de Haven van Lauwersoog

Een vissershaven is een wereld op zich waar leerlingen vaak weinig van af weten.

Door verschillende activiteiten maken leerlingen kennis met een aantal vissen van de Waddenzee (levenswijze, vorm en functie). Met een hoepnet wordt vanaf een drijvende steiger gevist op kleine zeedieren.

Deze activiteiten worden verzorgd voor klas 1, 2 en 3 (alle niveaus).

garnaal-links

Wadloopexcursie

Lopen op de bodem van de Waddenzee is een bijzondere ervaring . Onder je voeten krioelt het ook nog eens van de wormen, schelpen en duizendpoten! Spannend en cool tegelijk.

De enthousiate Natuurschoolgids begeleidt de leerlingen over het wad en vertelt over de verschillende bodemdieren ook nog eens allerlei boeiende ‘weetjes’.

Deze activiteit wordt verzorgd voor klas 1, 2 en 3 (alle niveaus).

ooievaar-tabs

Dag Waddenzee! Bestaat uit drie activiteiten, met tussen de middag een Pauze.

Alle klassen hebben Pauze bij Het Booze Wijf of op een mooi grasveld aan het Lauwersmeer. De leerlingen kunnen voor de pauze zelf hun lunch meebrengen.

Bij Het Booze Wijf kunt u vooraf via de Natuurschool een patatje, ijsje o.i.d. voor de hele groep bestellen.

Het lunchbestelformulier vindt u in het draaiboekje dat u ontvangt nadat u gereserveerd heeft. Ook is het mogelijk op de dag zelf een patatje, ijsje of drinken te kopen.

Het is leuk wanneer u van school wat speelmateriaal meeneemt, zoals voetballen en frisbees.

JA, ONZE SCHOOL WIL DEZE EXCURSIE!

Praktische informatie

Voor wie Klas 1 t/m 3
Waar/wanneer Lauwersoog, april t/m half oktober
Groepsgrootte Maximaal 4 groepen op 1 dag (ca. 120 leerlingen)
Tijden Starttijd ligt tussen 8:30 en 11:30 (afhankelijk van eb en vloed op de dag dat u komt). Het totale programma duurt vijf uur
Vervoer Bus(sen) en/of auto’s moeten hele dag beschikbaar zijn voor leerlingenvervoer
Kledingadvies Klik hier voor download
Bijzonderheden Gratis toiletten, gratis parkeren, paviljoen met o.a. ijs/patat
Prijzen Leerlingen € 14,50 p.p.; Begeleiding € 6,50 p.p. CJP mogelijk.

recentie_excursie

Startpunt

Strandweg 1, 9976 VS Lauwersoog
Restaurant Het Booze Wijf

google-maps