krabprijs

Excursie Noordwijk

Noordwijk_VO

Dag Noordzee! & workshop Afrikaanse Dans en Djembé

Dag Noordzee! is een dagdeel op het strand in Noordwijk in combinatie met een dagdeel bezoek Museum Volkenkunde inclusief workshop Afrikaanse Dans of Djembé in Leiden.

Een excursie/schoolreis bij de Natuurschool is een leuke dag waarbij leren en plezier hand in hand gaan. Vaak ontvangen wij alle 1e, 2e of 3e klassen. Soms op één dag, soms verspreid over verschillende dagen.

Een dag bij de Natuurschool is zeker ook een ‘social event’ waarbij leerlingen en docenten elkaar op een informele manier beter leren kennen. Steeds meer scholen zien een excursie bij de Natuurschool dan ook als een prima introductie van het nieuwe schooljaar in augustus/september.

De enthousiaste gidsen van de Natuurschool en de museumdocenten van Museum Volkenkunde zijn de hele dag bij de klas en begeleiden de activiteiten op zo’n manier dat elke leerling er plezier aan beleeft.

Al meer dan 25 jaar verzorgt de Natuurschool excursies voor het voortgezet onderwijs in de natuur!

Voorafgaand aan de excursie ontvangt u een draaiboekje met alle benodigde informatie om van deze excursie een succes te maken.

Strandactiviteiten op het strand van Noordwijk:

Korren

Met de hele klas ga je vanaf het strand vissen met een groot sleepnet op o.a. visjes, garnalen, krabben en kwallen. Omdat je van te voren nooit weet wat je gaat vangen is het altijd weer spannend. Tijdens de nabespreking van de vangst is er extra aandacht voor het bouwplan en de levenswijze van de krab, de kwal en/of de garnaal. Na afloop gaat de hele vangst weer terug in zee.

Bruinvis EHBO & Bruinvis Survival Game

De laatste jaren spoelen er helaas steeds meer Bruinvissen aan langs de Nederlandse kust. Wat moet je doen als je zelf een aangespoelde bruinvis vindt? Leer alles over Bruinvis EHBO en pas deze kennis direct toe in de Bruinvis Survival Game!

Deze activiteiten worden verzorgd voor klas 1, 2 en 3 (alle niveaus).

Bezoek Museum Volkenkunde inclusief een actieve workshop:

‘Kom dichterbij de natuur in Museum Volkenkunde!

Een broek van boombast of een jas van vissenhuid?
In het museum gaan de leerlingen in teams op zoek naar voorwerpen uit alle windstreken, die met materiaal uit de natuur worden gemaakt. Een museumdocent maakt de leerlingen wegwijs en samen ontdekken ze welke natuurlijke spullen mensen wereldwijd gebruiken.

Na de zoektocht is het tijd om met elkaar te swingen of een beat te maken tijdens een workshop Afrikaanse dans of djembé.

Het programma is een mooie aanvulling op het buitenprogramma in Noordwijk aan Zee.

Dag Noordzee! bestaat uit een dagdeel Strand, een dagdeel Museum Volkenkunde en tussen de middag een Pauze.

Alle klassen houden pauze op het strand in Noordwijk. Klassen die ‘s ochtends het programma in Museum Volkenkunde hebben gevolgd, vertrekken rond het middaguur naar het strand. Klassen die ’s ochtends op het strand waren gaan ná de lunch naar Naturalis/Museum Volkenkunde.

Bij het strandpaviljoen kunt u vooraf via de Natuurschool een patatje, ijsje o.i.d. voor de hele groep bestellen. Het lunchbestelformulier vindt u in het draaiboekje dat u ontvangt nadat u gereserveerd heeft. Het is ook mogelijk zelf bij het strandpaviljoen iets te eten of drinken te kopen.

krab-rood
Natuurhistorisch Museum Naturalis:

‘Naturalis bouwt nieuw museum’

Het museum is tot eind 2018 gesloten in verband met een grootschalige verbouwing.

Vanaf najaar 2018 is het weer mogelijk een combinatieprogramma Natuurschool-Naturalis te reserveren.

Bekijk ons kleurrijke aanbod met Afrikaanse djembé en dans in Museum Volkenkunde!

Voor wie Klas 1 t/m 3
Waar/wanneer Noordwijk/Leiden, april t/m oktober
Groepsgrootte Maximaal 8 groepen op 1 dag (ca. 240 leerlingen)
Tijden Van 09:30/10:00 tot 14:30/15:00
Vervoer Bus(sen) en/of auto’s moeten hele dag beschikbaar zijn. Een (deel van de) groep(en) start bij de Natuurschool in Noordwijk en een deel bij Museum Volkenkunde/ Naturalis in Leiden. Na de pauze wordt er gewisseld en gaat de groep met de bus of auto’s naar de andere activiteit
Bijzonderheden Gratis toiletten, strandpaviljoen met o.a. ijs/patat
Prijzen Leerlingen € 14,00 p.p.; Begeleiding € 6,00 p.p.

Vroegboekkorting: Wanneer u vóór 1 december 2017 een excursie (m.u.v. Borkum) reserveert voor 2018, is alle begeleiding gratis! Kortingscode VB511

recentie_excursie

Startpunt Noordwijk strand