krabprijs

Excursie Noordwijk

Noordwijk_VO

Dag Noordzee! & Naturalis

Dag Noordzee! is een dagdeel op het strand in Noordwijk in combinatie met een dagdeel bezoek Naturalis Biodiversity Center in Leiden.

Een excursie/schoolreis bij de Natuurschool is een leuke dag waarbij leren en plezier hand in hand gaan. Vaak ontvangen wij alle 1e, 2e of 3e klassen. Soms op één dag, soms verspreid over verschillende dagen.

Een dag bij de Natuurschool is zeker ook een ‘social event’ waarbij leerlingen en docenten elkaar op een informele manier beter leren kennen. Steeds meer scholen zien een excursie bij de Natuurschool dan ook als een prima introductie van het nieuwe schooljaar in augustus/september.

De enthousiaste gidsen van de Natuurschool en de museumdocenten van Naturalis zijn de hele dag bij de klas en begeleiden de activiteiten op zo’n manier dat elke leerling er plezier aan beleeft.

Al meer dan 25 jaar verzorgt de Natuurschool excursies voor het voortgezet onderwijs in de natuur!

Voorafgaand aan de excursie ontvangt u een draaiboekje met alle benodigde informatie om van deze excursie een succes te maken.

Strandactiviteiten op het strand van Noordwijk:

Korren

Met de hele klas ga je vanaf het strand vissen met een groot sleepnet op o.a. visjes, garnalen, krabben en kwallen. Omdat je van te voren nooit weet wat je gaat vangen is het altijd weer spannend. Tijdens de nabespreking van de vangst is er extra aandacht voor het bouwplan en de levenswijze van de krab, de kwal en/of de garnaal. Na afloop gaat de hele vangst weer terug in zee.

de Coole Walvisjagers

De Coole Walvisjagers jagen niet op walvissen om ze te doden, maar juist om ze te beschermen! Dat klinkt misschien raar, maar hoe meer je weet over deze dieren, hoe beter je voor walvissen (en de natuur) kunt zorgen. Tijdens deze activiteit ervaren leerlingen als echte biologen hoe dat werkt.

Deze activiteiten worden verzorgd voor klas 1, 2 en 3 (alle niveaus).

Naturalis Biodiversity Center:

Gif-mysteries!

De leerlingen bezoeken de tentoonstelling Gif!.

Om het effect van giftige dieren op hun omgeving te onderzoeken, lossen de leerlingen een aantal mysteries op.

Welke slang, kikker of hagedis heeft de prooi gedood? Hoe reageren mensen op spinnen en slangen? Waar leven giftige dieren?

Ontdek het allemaal in Naturalis! Deze activieteit is een mooie aanvulling op ons buitenprogramma op het strand.

Dag Noordzee! bestaat uit een dagdeel Strand, een dagdeel Naturalis en tussen de middag een Pauze.

Alle klassen houden pauze op het strand in Noordwijk. Klassen die ‘s ochtends het programma in Naturalis hebben gevolgd, vertrekken rond het middaguur naar het strand. Klassen die ’s ochtends op het strand waren gaan ná de lunch naar Naturalis.

Bij het strandpaviljoen kunt u vooraf via de Natuurschool een patatje, ijsje o.i.d. voor de hele groep bestellen. Het lunchbestelformulier vindt u in het draaiboekje dat u ontvangt nadat u gereserveerd heeft. Het is ook mogelijk zelf bij het strandpaviljoen iets te eten of drinken te kopen.

Voor wie Klas 1 t/m 3
Waar/wanneer Noordwijk/Leiden, april t/m oktober
Groepsgrootte Maximaal 8 groepen op 1 dag (ca. 240 leerlingen)
Tijden Van 09:30/10:00 tot 14:30/15:00
Vervoer Bus(sen) en/of auto’s moeten hele dag beschikbaar zijn. Een (deel van de) groep(en) start bij de Natuurschool in Noordwijk en een deel bij Naturalis in Leiden. Na de pauze wordt er gewisseld en gaat de groep met de bus of auto’s naar de andere activiteit
Bijzonderheden Gratis toiletten, strandpaviljoen met o.a. ijs/patat
Prijzen Leerlingen € 14,00 p.p.; Begeleiding € 6,00 p.p.

recentie_excursie

Startpunt Noordwijk strand