krabprijs

Excursie Schoorl

Schoorl_VO

Dag Noordzee!

Dag Noordzee! in Schoorl/Hargen aan Zee is een actieve, leuke en leerzame dag met je hele klas op het strand van Hargen aan Zee en in de Schoorlse Duinen.

Een excursie/schoolreis bij de Natuurschool is een leuke dag waarbij leren en plezier hand in hand gaan. Vaak ontvangen wij alle 1e, 2e of 3e klassen. Soms op één dag, soms verspreid over verschillende dagen.

Een dag bij de Natuurschool is zeker ook een ‘social event’ waarbij leerlingen en docenten elkaar op een informele manier beter leren kennen. Steeds meer scholen zien een excursie bij de Natuurschool dan ook als een prima introductie van het nieuwe schooljaar in augustus/september.

De enthousiaste Natuurschoolgids is de hele dag bij de klas en begeleidt de activiteiten op zo’n manier dat elke leerling er plezier aan beleeft.

Al 25 jaar verzorgt de Natuurschool excursies voor het voortgezet onderwijs in de natuur!

Voorafgaand aan de excursie ontvangt u een draaiboekje met alle benodigde informatie om van deze excursie een succes te maken.

Bekijk onze activiteiten en reserveer snel!

Download onze flyer

JA, ONZE SCHOOL WIL DEZE EXCURSIE!

Wat gaan we doen?

wolf-tabs
In de Schoorlse duinen steken we lekker de handen uit de mouwen bij een nuttige en duurzame activiteit:

Natuuronderhoud

Vóór de tweede wereldoorlog dachten bosbouwers slim te zijn door een Amerikaanse struik/boom aan te planten tussen de Hollandse dennenbomen. Deze plant, de Amerikaanse Vogelkers, deed het zo goed in de duinen dat hij nu 75 jaar later overal groeit en inheemse planten van hun plek verdringt en dus een echte plaag is. Om die reden wil Staatsbosbeheer, deze plantjes, struiken en bomen zoveel mogelijk met wortel en tak verwijderen. ‘Gewapend’ met werkhandschoenen, spades en takkenscharen gaan leerlingen o.l.v. een enthousiaste Natuurschoolgids zoveel mogelijk Vogelkers uitgraven. Inheemse planten als lijsterbes, hulst, eik en beuk krijgen zo weer ruimte om te groeien.

Deze activiteit wordt verzorgd voor klas 1, 2 en 3 (alle niveaus).

krab-rood
De strandactiviteiten op het strand van Schoorl zijn:

Korren

Met de hele klas ga je vanaf het strand vissen met een groot sleepnet op o.a. visjes, garnalen, krabben en kwallen.

Omdat je van te voren nooit weet wat je gaat vangen is het altijd weer spannend. Tijdens de nabespreking van de vangst is er extra aandacht voor het bouwplan en de levenswijze van de krab, de kwal en/of de garnaal. Na afloop gaat de hele vangst weer terug in zee.

de Coole Walvisjagers

De Coole Walvisjagers jagen niet op walvissen om ze te doden, maar juist om ze te beschermen! Dat klinkt misschien raar, maar hoe meer je weet over deze dieren, hoe beter je voor walvissen (en de natuur) kunt zorgen. Tijdens deze activiteit ervaren leerlingen als echte biologen hoe dat werkt.

Deze activiteiten worden verzorgd voor klas 1, 2 en 3 (alle niveaus).

ooievaar-tabs

Dag Noordzee! Schoorl bestaat uit een dagdeel Strand, een dagdeel Duinen en tussen de middag een Pauze.

Alle klassen houden pauze op het strand. Klassen die ‘s ochtends het programma in de duinen hebben gevolgd, vertrekken rond het middaguur naar het strand.

Bij het strandpaviljoen kunt u vooraf via de Natuurschool een patatje, ijsje o.i.d. voor de hele groep bestellen. Het lunchbestelformulier vindt u in het draaiboekje dat u ontvangt nadat u gereserveerd heeft. Het is ook mogelijk zelf bij het strandpaviljoen iets te eten of drinken te kopen.

JA, ONZE SCHOOL WIL DEZE EXCURSIE!

Praktische informatie

Voor wie Klas 1 t/m 3
Waar/wanneer Schoorl (Hargen aan Zee), april t/m september
Groepsgrootte Maximaal 6 groepen op 1 dag (ca. 180 leerlingen)
Tijden Van 10:00 tot 15:00 uur
Vervoer Bus(sen) en/of auto’s alleen brengen en halen, hoeven niet de hele dag beschikbaar te zijn
Kledingadvies Klik hier voor download
Bijzonderheden Gratis toiletten, strandpaviljoen met o.a. ijs/patat
Prijzen Leerlingen € 14,00 p.p.; Begeleiding € 6,00 p.p.

recentie_excursie

Startpunt

Hargerstrandweg (P-plaats), 1871 GZ Schoorl

google-maps