krabprijs

Excursie Stellendam

Dag Noordzee!

Al 30 jaar verzorgt de Natuurschool excursies voor het voortgezet onderwijs in de natuur!

Dag Noordzee! in Stellendam is een actieve, leuke en leerzame dag met je hele klas op het strand van Ouddorp en in de vissershaven van Stellendam.

Een excursie/schoolreis bij de Natuurschool is een leuke dag waarbij leren en plezier hand in hand gaan. Vaak ontvangen wij alle 1e, 2e of 3e klassen. Soms op één dag, soms verspreid over verschillende dagen.

Een dag bij de Natuurschool is zeker ook een ‘social event’ waarbij leerlingen en docenten elkaar op een informele manier beter leren kennen. Steeds meer scholen zien een excursie bij de Natuurschool dan ook als een prima introductie van het nieuwe schooljaar in augustus/september.

De enthousiaste Natuurschoolgids is de hele dag bij de klas en begeleidt de activiteiten op zo’n manier dat elke leerling er plezier aan beleeft.

VO-scholen kunnen gebruik maken van CJP. Wanneer u dit bij reservering aangeeft, maken wij voor u de weborder compleet. Zo kunt u uw CJP-budget inzetten voor een excursie bij de Natuurschool.

Voorafgaand aan de excursie ontvangt u een draaiboekje met alle benodigde informatie om van deze excursie een succes te maken.

Bekijk onze activiteiten en reserveer snel!

Download onze flyer


Artikel in Bio Nieuws

JA, ONZE SCHOOL WIL DEZE EXCURSIE!

Wat gaan we doen?

krab-rood
In de vissershaven van Stellendam doen we de volgende activiteiten:

Steiger vissen – Vistableau

Een vissershaven is een wereld op zich waar leerlingen vaak weinig van af weten. Door verschillende activiteiten maken leerlingen kennis met een aantal vissen van de Noordzee (levenswijze, vorm en functie, voelen). Met een hoepnet wordt vanaf een steiger gevist op kleine zeedieren.

Deze activiteiten worden verzorgd voor klas 1, 2 en 3 (alle niveaus).

garnaal-links
Op het strand van Ouddorp doen we de volgende activiteiten:

Korren

Met de hele klas ga je in kleine groepjes vanaf het strand vissen met een groot sleepnet op o.a. visjes, garnalen, krabben en kwallen. Omdat je van te voren nooit weet wat je gaat vangen is het altijd weer spannend. Tijdens de nabespreking van de vangst is er extra aandacht voor het bouwplan en de levenswijze van de krab, de kwal en/of de garnaal. Na afloop gaat de hele vangst weer terug in zee.

de Coole Walvisjagers

De Coole Walvisjagers jagen niet op walvissen om ze te doden, maar juist om ze te beschermen! Dat klinkt misschien raar, maar hoe meer je weet over deze dieren, hoe beter je voor walvissen (en de natuur) kunt zorgen. Tijdens deze activiteit ervaren leerlingen als echte biologen hoe dat werkt.

Deze activiteiten worden verzorgd voor klas 1, 2 en 3 (alle niveaus).

ooievaar-tabs

Dag Noordzee! bestaat uit een dagdeel Haven en een dagdeel Strand, met tussen de middag een Pauze.

Alle klassen houden pauze op het strand. Klassen die ‘s ochtends het programma in de haven hebben gevolgd, vertrekken rond het middaguur naar het strand.

Bij het strandpaviljoen kunt u vooraf via de Natuurschool een patatje, ijsje o.i.d. voor de hele groep bestellen. Het lunchbestelformulier vindt u in het draaiboekje dat u ontvangt nadat u gereserveerd heeft. Het is ook mogelijk zelf bij het strandpaviljoen iets te eten of drinken te kopen.

JA, ONZE SCHOOL WIL DEZE EXCURSIE!

Praktische informatie

Voor wie Klas 1 t/m 3
Waar/wanneer Stellendam en Ouddorp, april t/m begin oktober
Groepsgrootte Maximaal 4 groepen op 1 dag (ca. 120 leerlingen). 
Tijden Van 10:00 tot 14:30 uur
Vervoer Bus(sen) en/of auto’s moeten hele dag beschikbaar zijn voor leerlingenvervoer
Kledingadvies Klik hier voor download
Bijzonderheden Gratis toiletten, gratis parkeren, strandpaviljoen met o.a. ijs/patat
Prijzen Leerlingen € 14,00 p.p.; Begeleiding € 6,00 p.p. CJP mogelijk.

recentie_excursie

Startpunt

Buitenhaven (parkeerplaats bij KNRM-gebouw),      Meester Snijderweg 5, 3251 LJ Stellendam

google-maps