mier-dummy

Schoolreisje Borkum

Dag Waddeneiland!

Dag Waddeneiland! op het Duitse eiland Borkum, is een fantastische schoolreis met een echt ‘buitenland gevoel’.

Heel makkelijk en comfortabel varen we met de veerboot vanaf de Groningse Eemshaven in maar 50 minuten naar het Duitse Waddeneiland Borkum. Na aankomst rijden we met een gezellig treintje door de duinen naar het enige stadje op het eiland.

Het programma bestaat uit een deel waarbij leerlingen van alles te weten komen over walvissen en de walvisvaarders. Het andere deel speelt zich af op het strand waar we gaan vissen met een sleepnet en echte zeehonden gaan bestuderen.

Dag Waddeneiland! is een afwisselende schoolreis en erg leuk om met je hele klas te doen!

Verschillende activiteiten per leeftijdsgroep die zoveel mogelijk op het niveau van de leerlingen worden begeleid.

Voorafgaand aan de schoolreis ontvangt u een draaiboekje met alle benodigde voorinformatie om van deze schoolreis een groot succes te maken.

JA, ONZE SCHOOL WIL DIT SCHOOLREISJE!

krab-rood
Op het brede Strand van Borkum doen we de volgende activiteiten:

Korren

Met de hele klas vanaf het strand vissen met een groot sleepnet op o.a. kleine visjes, garnalen en krabbetjes. Uiteindelijk is dit weer voedsel voor de zeehonden die je al kunt zien liggen op de zandbank. Altijd weer een spannend avontuur, waarin de leerlingen zich goed kunnen uitleven! Bij elk zeedier vertelt de Natuurschoolgids een boeiend verhaal. Na afloop gaat de hele vangst weer terug in zee.

Zeehondenexcursie

Vanaf het strand kan je de grote zeehondenkolonie al zien aan de overkant van de baai. Met de hele klas lopen we tot dicht bij de zeehonden en krijgen leerlingen een boeiende zeehondenles waarbij we deze mooie dieren door telescopen heel goed kunnen bekijken.

In het kleine, historische Stadje Borkum doen we de volgende activiteiten:

Walvissen

Tijdens het walvissenspel (gr 5-6) of de walvisquiz (gr 7-8) leer je meer over de walvissen van het noordelijk halfrond, hoe zij leven en over de walvisjacht waar Borkum rijk door geworden is.

Speurtocht

In kleine groepjes maken leerlingen een spannende speurtocht door het autoluwe, stadje Borkum waarbij zij van alles zien en leren over de rol die walvissen hebben gespeeld in de geschiedenis van het eiland Borkum.

Dag Waddeneiland! bestaat uit een dagdeel Strand, een dagdeel Stadje met tussen de middag een Pauze.

De leerlingen pauzeren op het strand waar ze hun meegebrachte lunch kunnen gebruiken.

Ook kunt u vooraf via de Natuurschool een patatje, ijsje o.i.d. voor de hele groep bestellen, dat dan rond 17.00 wordt genuttigd. Het lunchbestelformulier vindt u in het draaiboekje dat u ontvangt nadat u gereserveerd heeft.

Het is leuk wanneer u van school wat speelmateriaal meeneemt, zoals voetballen en frisbees.

JA, ONZE SCHOOL WIL DIT SCHOOLREISJE!

Voor wie Groep 5 t/m 8
Waar/wanneer Borkum; van april t/m oktober
Groepsgrootte Maximaal 4 groepen op 1 dag (ca. 120 leerlingen)
Tijden Van 10:00 tot 19:00 (weer terug in de Eemshaven)