Natuurschool in Coronatijd

De Natuurschool in Noordwijk is vanaf 12 april open voor schoolreisjes van het basisonderwijs. Schoolreisjes voor het Voortgezet Onderwijs zijn in overleg mogelijk. Locatie Lauwersoog biedt vanaf 31 mei weer schoolreisjes aan. Wij kunnen de leerlingen op een verantwoorde wijze een fantastische dag buiten bezorgen. Een dagje in de buitenlucht is niet alleen leuk, maar ook heel gezond. Contact met de natuur werkt rustgevend en vermindert stress. Dat is in deze spannende tijden extra fijn.

Coronaprotocol Noordwijk

Om de veiligheid van leerkrachten, ouders en kinderen te kunnen garanderen hanteren wij de richtlijnen van het RIVM. Deze richtlijnen zijn opgesteld n.a.v. de wettelijke bepalingen van de overheid en het advies van het RIVM, Veiligheidsregio Hollands Midden, Gemeente Noordwijk en KVLO.

In verband met Corona ontvangen wij op één dag slechts klassen van twee verschillende scholen, die hun activiteiten op gescheiden locaties uitvoeren. Daarnaast werkt de Natuurschool van begin tot eind van de excursie met strikt gescheiden klassen en dus met homogene groepen. Elke klas krijgt één vaste Natuurschoolgids. Alle activiteiten van De Natuurschool vinden altijd buiten plaats, op locatie ‘duin’ en locatie ‘strand’, welke zich op ruim 3 km afstand van elkaar bevinden.

Het volledige coronaprotocol is hier te downloaden.

Annulering

Wanneer een reservering vanwege evt. nieuwe Covid 19 maatregelen niet door kan gaan, zal de Natuurschool de excursie – in overleg met de school – kosteloos verplaatsen naar een later moment. Wilt u geen verplaatsing van het schoolreisje dan ontvangt u de helft van uw aanbetaling (€100) terug.