krabprijs

Excursie Noordwijk

Dag Noordzee!

Dag Noordzee! is een actieve dag op het strand van Noordwijk en in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden.

Een excursie/schoolreis bij de Natuurschool is een leuke dag waarbij leren en plezier hand in hand gaan. Vaak ontvangen wij alle 1e, 2e of 3e klassen. Soms op één dag, soms verspreid over verschillende dagen.

Een dag bij de Natuurschool is zeker ook een ‘social event’ waarbij leerlingen en docenten elkaar op een informele manier beter leren kennen. Steeds meer scholen zien een excursie bij de Natuurschool dan ook als een prima introductie van het nieuwe schooljaar in augustus/september.

De enthousiaste gidsen van de Natuurschool en de museumdocenten van Rijksmuseum Boerhaave zijn de hele dag bij de klas en begeleiden de activiteiten op zo’n manier dat elke leerling er plezier aan beleeft.

Wegens verbouwing is Naturalis Biodiversity Center tijdelijk (tot medio 2019) gesloten.

Al meer dan 25 jaar verzorgt de Natuurschool excursies voor het voortgezet onderwijs in de natuur!

Voorafgaand aan de excursie ontvangt u een draaiboekje met alle benodigde informatie om van deze excursie een succes te maken.

Artikel in Bio Nieuws

Strandactiviteiten op het strand van Noordwijk:

Korren

Met de hele klas ga je vanaf het strand vissen met een groot sleepnet op o.a. visjes, garnalen, krabben en kwallen. Omdat je van te voren nooit weet wat je gaat vangen is het altijd weer spannend. Tijdens de nabespreking van de vangst is er extra aandacht voor het bouwplan en de levenswijze van de krab, de kwal en/of de garnaal. Na afloop gaat de hele vangst weer terug in zee.

de Coole Walvisjagers

De Coole Walvisjagers jagen niet op walvissen om ze te doden, maar juist om ze te beschermen! Dat klinkt misschien raar, maar hoe meer je weet over deze dieren, hoe beter je voor walvissen (en de natuur) kunt zorgen. Tijdens deze activiteit ervaren leerlingen als echte biologen hoe dat werkt.

Deze activiteiten worden verzorgd voor klas 1, 2 en 3 (alle niveaus).

Rijksmuseum Boerhaave:

Spelen met Wiskunde en rondleiding museum

Tijdens Spelen met wiskunde ontdekken leerlingen waarvoor wiskunde allemaal gebruikt wordt.

Wiskunde speelt een rol bij van alles in het dagelijks leven: in muziek, Formule 1, gezondheid en de natuur.

Wiskunde was nog nooit zo leuk!

Ontdek het allemaal in Rijksmuseum Boerhaave!

Deze activiteit is een mooie aanvulling op ons buitenprogramma op het strand.

Naturalis Biodiversity Center:

Wegens verbouwing tijdelijk gesloten (tot medio 2019)

Vanaf 1 september 2019 kunt u ons combinatie-programma met Naturalis weer reserveren.

Wij bieden vanaf schooljaar 2018/2019 een combinatie-programma met Rijksmuseum Boerhaave aan.

Dag Noordzee! bestaat uit een dagdeel Strand, een dagdeel Rijksmuseum Boerhaave en tussen de middag een Pauze.

Alle klassen houden pauze op het strand in Noordwijk. Klassen die ‘s ochtends het programma in Rijksmuseum Boerhaave hebben gevolgd, vertrekken rond het middaguur naar het strand. Klassen die ’s ochtends op het strand waren gaan ná de lunch naar Rijksmuseum Boerhaave.

Bij het strandpaviljoen kunt u vooraf via de Natuurschool een patatje, ijsje o.i.d. voor de hele groep bestellen. Het lunchbestelformulier vindt u in het draaiboekje dat u ontvangt nadat u gereserveerd heeft. Het is ook mogelijk zelf bij het strandpaviljoen iets te eten of drinken te kopen.

Voor wie Klas 1 t/m 3
Waar/wanneer Noordwijk en Leiden, april t/m oktober
Groepsgrootte Maximaal 6 klassen op 1 dag (ca. 150 leerlingen)
Tijden Van 10:00 tot 15:00
Vervoer Bus(sen) en/of auto’s moeten hele dag beschikbaar zijn.
Bijzonderheden Gratis toiletten, strandpaviljoen met o.a. ijs/patat
Prijzen Leerlingen € 14,00 p.p.; Begeleiding € 6,00 p.p.

recentie_excursie

Startpunt Noordwijk strand